Top 10 Italiaanse delicatessen van Lazzarella

Gepubliceerd op

Auteur

Italiaanse delicatessen en anti pasti

Bij Lazzarella draait alles om puur Italië – onze roots liggen in de catering en de pizzeria, ons hart klopt voor ambacht, en onze handen weten hoe je échte smaak maakt. We werken al jaren met dezelfde pizzabakkers, ingrediëntenleveranciers en recepten. Alles wat je hier ziet, zouden we zó op je bord leggen in onze pizzeria of bij onze pizza op locatie.
En ja, onze zuurdesem – die leeft, ademt en maakt onze pizzabollen onweerstaanbaar – zit in veel van onze producten verwerkt.

Laten we samen door onze Top 10 Italiaanse delicatessen wandelen. Klaar? Andiamo!

1. Fior di Latte Mozzarella

Zacht, romig en nét iets frisser dan buffelmozzarella. Onze Fior di Latte komt uit Campanië, waar koemelk de basis vormt voor een milde maar volle smaak. Perfect voor pizza’s – vooral op ons zuurdesem pizzadeeg – omdat hij mooi smelt en niet te veel vocht loslaat.

2. Buffelmozzarella (Mozzarella di Bufala Campana DOP)

Deze kaaskoningin mag alleen zo heten als ze écht uit de regio rond Napels en Salerno komt. Gemaakt van rauwe buffelmelk, romiger en intenser van smaak dan gewone mozzarella. Ideaal voor een caprese of luxe pizza.

3. Napolitaanse Zuurdesem Pizzabollen

Ons paradepaardje. Gemaakt volgens de licoli-methode (levain liquide), die zorgt voor een luchtig, verteerbaar deeg met die onmiskenbare smaak. Gebaseerd op eeuwenoude Napolitaanse tradities, maar gebakken met onze eigen touch.

4. Mortadella Bologna

Niet te verwarren met simpele boterhamworst. Mortadella uit Bologna is groots in Italië: gemaakt van fijngehakt varkensvlees, zacht van textuur, vaak met stukjes pistache. Heerlijk dun gesneden op brood, of gewoon zo – uit het vuistje.

5. Italiaanse Salami met Venkelzaad

Een karaktervolle salami van het Italiaanse familiebedrijf Bonvini – Salumificio Marsili uit Toscane. Ambachtelijk bereid en verrijkt met aromatische venkelzaadjes, die zorgen voor een frisse, licht kruidige smaak. Heerlijk op een borrelplank, door een salade of als topping op je favoriete pizza.

6. Prosciutto Crudo

Een klassieke Italiaanse ham, langzaam gerijpt voor een zachte structuur en verfijnde smaak. Heerlijk dun gesneden op een borrelplank, als topping op pizza of in een frisse salade met rucola en Parmezaanse kaas.

7. Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano DOP)

De koning der kazen, met een rijping van 24 maanden of meer. Nooit voorgekookt of gemalen kopen – bij ons snijden we ‘m vers. Perfect over pasta, risotto of gewoon als blokje bij een glas wijn.

8. ‘Nduja Calabrese

Een pittige, smeerbare salami uit Calabrië, gemaakt met veel peperoncino. Perfect om over pizza te verdelen, door pasta te mengen of op een knapperige bruschetta te smeren.

9. Fontina

Een romige, halfharde kaas uit de Valle d’Aosta met een nootachtige smaak en perfecte smelteigenschappen. Heerlijk in fonduta, op panini of als smaakmaker op pizza.

10. Gorgonzola Piccante

Een Italiaanse blauwschimmelkaas met karakter: pittig, romig en intens van smaak. Ideaal voor een kaasplank, door risotto of op een pizza met peer en walnoot.

Onze passie, jouw smaakbeleving

Of je nu een volle kaasplank wilt, een pizza met onze zuurdesem pizzabollen, of een bord pasta met échte Italiaanse ingrediënten – wij hebben het. Geen praatjes, geen foefjes, gewoon de beste producten uit Italië, met liefde geselecteerd.

Interesse om te proeven?

Boek onze catering, pizza op locatie of kom proeven in ons restaurant.
Maar nog sneller: vul je winkelmand in onze webshop. De volgende werkdag al geleverd!

Anti pasti - Italiaanse vleeswaren kazen delicatessen
Pizza workshop op locaite - maestro

Contact

Heb je vragen of wil je advies over welke Italiaanse ingrediënten het beste passen bij jouw gerecht? Neem contact op met ons team – we helpen je graag op weg!

Bekijk hier onze andere blogs

Lees meer!