Hoe kies je de beste cateraar voor je bedrijfsfeest?

Het organiseren van een bedrijfsfeest kan een hele uitdaging zijn. Een van de belangrijkste aspecten van een succesvol bedrijfsfeest is het kiezen van de juiste cateraar, het enige probleem is dat er zoveel keuze is! Daarom bespreken we in deze blog hoe je de beste cateraar kiest voor je bedrijfsfeest en geven we je een stappenplan die je kan helpen bij de keuze!

Inhoudsopgave

  • 1. Achterhaal informatie over je feest
  • 2. Kies voor een lekkere keuken
  • 3. Menuopties
  • 4. Service
  • 5. Ervaring
  • 6. Overige diensten
  • 7. Proefmogelijkheid
bruiloftdinerlazzarella

Stap 1 – Achterhaal informatie over je feest

Voordat je begint met zoeken naar de juiste cateraar, is het verstandig om te kijken naar een aantal dingen. Hoeveel personen komen er bijvoorbeeld op je feest? Als er veel personen komen is het verstandig om een cateraar te zoeken die een grote groep kan voorzien. Komen er alleen volwassenen of ook kinderen? Waar vindt je bedrijfsfeest plaats? Niet elke cateraar kan namelijk overal komen. Ook is het maken van een budget verstandig, weet hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan een cateraar. Tenslotte kun je bedenken voor welke sfeer je wilt zorgen met je catering: wil je een chique bedoeling of een gezellige, informele sfeer?

Stap 2 – Kies voor een lekkere keuken

Er zijn veel verschillende keukens waar je uit kan kiezen voor het organiseren van je perfecte bedrijfsfeest, denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse keuken. Iedereen vindt de gerechten uit Italië namelijk lekker, ideaal toch! Ga vervolgens op zoek naar een cateraar met jouw gewenste keuken en je zult zien welke gerechten ze allemaal kunnen serveren.

Italiaanse catering voor bedrijfsfeest of bruiloft
Napolitaanse pizzas op locatie - aan huis

Stap 3 – Menuopties

Een ander belangrijk aspect is het menu. Kies voor een cateraar met veel menuopties, zoals verschillende voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en eventueel drank. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoe groot je je catering wilt maken. Daarnaast is het belangrijk om te bespreken of de cateraar bereid is om een menu op maat te maken dat past bij jouw unieke wensen. 

Heb je werknemers met een bepaalde allergie of zijn ze bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch? Vraag bij je cateraar om de mogelijkheden hiervoor.

Stap 4 – Service

Een goede cateraar zorgt niet alleen voor lekker eten, maar ook voor een goede service. Zorg dat jij je een cateraar boekt en verder niks zelf hoeft te doen, hierdoor kun je ook echt genieten van het feest. Daarnaast is flexibiliteit bij een cateraar ook wel handig, bijvoorbeeld als er ineens veel minder mensen naar het bedrijfsfeest komen. Kijk hiervoor wel naar de algemene voorwaarden van de cateraar.

Workshop-pizza-bakken
Napolitaanse pizza catering op locatie door lazzarella

Stap 5 – ERvaring

Hoe lekker het eten van je cateraar ook kan zijn, als het niet vlekkeloos verloopt is dat niet fijn. Zoek daarom een cateraar die al enige ervaring heeft, zodat het feest goed zal verlopen. Bekijk daarom de recensies van de cateraar.

Stap 6 – Overige diensten

Ben je op zoek naar tenten, tafels, stoelen of iets anders? Dan is het slim om aan je cateraar te vragen of ze dit ook voor je kunnen regelen. Sommige cateraars kunnen namelijk ook de aankleding voor je regelen. Op deze manier heb je maar één partij waar je rekening mee moet houden. 

Italiaanse catering met tenten

STap 7 – Proefmogelijkheid

Nadat je alle vorige stappen hebt doorlopen is het slim om te vragen of het mogelijk is om te proeven bij de cateraar, sommige bedrijven bieden hier namelijk de mogelijkheid voor. Ook heb je dan nog de kans om met de cateraar een aantal dingen te overleggen, hoe het die dag in zijn werking gaat bijvoorbeeld.

Blogs

Lees meer

Bedrijfsfeest organiseren

Lees meer

Italiaanse catering

Lees meer
Cucina Mobile - De authentieke smaak van Napels

La Dolce Vita

La Dolce Vita, dat is een gevoel van pure verwennerij en genot. Bij Lazzarella weten we hoe belangrijk het is om van het leven te genieten en dat is precies wat we willen delen met onze gasten.

Onze passie voor de Italiaanse keuken en onze zorgvuldig geselecteerde producten uit Napels/Italië zorgen ervoor dat elke hap een ware smaakbeleving is.

Bel ons op 0413 288 647