Pizza School

Napolitaanse Pizza school

Welkom bij de pizza-school van Nederland. Lazzarella heeft een ervaren team van pizzabakkers dat zich volledig richt op het delen van onze expertise in de wereld van Napolitaanse pizza. Onze ruimte, gevestigd in een oude bakkerij, is zorgvuldig ingericht om de perfecte omgeving te bieden voor het leren van de kunst van het pizzabakken.

Momenteel geven we in onze pizza school pizza workshops voor teambuilding, workshops voor vriendengroepen die een keertje pizza willen leren bakken & pizza cursussen van 1 of meerdere dagen. Met volledige focus op de Napolitaanse pizza!

Met onze pizza cursus duik je dieper in de geschiedenis en bereidingswijze van de Napolitaanse pizza. Na deze cursus, ben je volledig op de hoogte van hoe je een AVPN-pizza op officiële wijze maakt.

Wat is het verschil tussen onze pizza workshops en Pizza cursussen?

De Napolitaanse pizza-cursus in onze pizza school biedt een diepgaande onderdompeling in de wereld van de Napolitaanse pizza. Tijdens deze cursus leer je niet alleen de basisprincipes, maar krijg je ook een grondig begrip van de technieken en geheimen achter het maken van de perfecte Napolitaanse pizza.

Aan de andere kant is de Napolitaanse pizza-cursus een uitgebreide en intensieve training die gericht is op het perfectioneren van de kunst van het maken van Napolitaanse pizza’s. Deze cursus omvat een diepgaande verkenning van de verhoudingen van ingrediënten, bloemsoorten, het kneden en rijzen van het deeg, en het belang van het bakken in een steenoven. Met praktische oefeningen en individuele begeleiding ben je verzekerd van het beheersen van de vaardigheden.

Kortom, de cursus is ideaal voor pizzabakkers die serieus zijn over het verbeteren van hun vaardigheden en het verkrijgen van diepgaande kennis over het proces en de traditie van Napolitaanse pizza’s.

Pizza cursus

Voor degenen die een grotere passie hebben voor pizza en meer willen weten, bieden we Napolitaanse pizza-cursussen aan waarbij we dieper ingaan op alle aspecten van het maken van deze klassieke pizza.
We gaan hierbij dieper op de Napolitaanse pizza in.
Je leert de juiste verhoudingen, bloemsoorten, verschil tussen warm en koud deeg, de historie van de pizza, deeg kneden, deeg groot maken met de hand,
juiste ingrediënten , en natuurlijk ga je de pizza’s beleggen en afbakken in een steenoven!

Aanmelden cursus!

Professionele pizzaiolo worden?

Naast onze pizza cursus, kun je in onze pizza school ook een intensieve opleiding tot Napolitaanse pizzabakker volgen.

Vraag meer info op. We zijn flexibel met datums. Houd rekening dat je minimaal 4 dagen achtereen bezig bent. Dagen zijn altijd in overleg.

Ook is het mogelijk om een dag mee te werken in onze pizzeria, zodat je kunt ervaren hoe een echte pizzaiolo te werk gaat.

Let op; wij leren je alleen de Napolitaanse pizza maken, omdat wij vinden dat dat de beste pizza is;)!

Aanmelden cursus!
pizzabakker op locatie

Voor wie is onze pizza cursus?

Ontdek de geheimen van perfecte pizza’s tijdens onze cursus pizza bakken! Of je nu droomt van het openen van je eigen pizzeria of gewoon thuis perfecte pizza’s wilt bakken, deze cursus is geschikt voor iedereen die serieus is over het leren van de kunst van het pizzabakken. Onze workshop is ontworpen om jou alle tips, recepten en praktische vaardigheden te bieden die je nodig hebt om thuis een meesterlijke pizzabakker te worden.

Tijdens de cursus krijg je de kans om te oefenen, te proeven en al je vragen te stellen. Aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen handgemaakte deeg en weet je hoe je een Napolitaanse pizza op traditionele wijze van de AVPN bereid. Schrijf je nu in en leer hoe je de perfecte pizza kunt bakken!

Pizza cursus, hoe werkt het?

Je kunt je alleen of met meerdere personen aanmelden om een pizza cursus bij ons te volgen. De beschikbare datums zullen we hieronder vermelden.

De cursus begint om 10 u ’s ochtends en duurt tot ongeveer 16u. Koffie en frisdrank inbegrepen. Ook parkeren is mogelijk bij ons.

Na de cursus weet je hoe je een Napolitaanse pizza op traditionele wijze van de AVPN bereid.

Kosten deelname:

€199 p.p. inclusief btw.

 • inclusief:
 • Professionele pizzaiolo
 • Koffie & andere frisdrankjes
 • Anti pasti
 • Pizza natuurlijk!
 • Contact na cursus voor vragen

Wat weet je na de pizza curus bij lazzarella?

 • De ingrediënten voor een Napolitaanse pizza bodem
 • Het kneden en opbollen van het deeg
 • Het maken van de pizzasaus
 • Je weet wat de traditionelen toppings zijn op een Napolitaanse pizza
 • De rijstijd en tempraturen van een pizzaoven
 • Het pizza bakken in een steenoven

Beschikbare datums 2024

2 Juni

7 Juli

Voor wie is de cursus PROFESSIONELE PIZZAIOLO?


Wil je alles leren over pizza van A tot Z? Dan is de professionele pizzaiolo cursus van Lazzarella perfect voor jou! Of je nu een doorgewinterde thuisbakker bent die zijn vaardigheden wil verfijnen, een aspirant-pizzaiolo die droomt van het openen van een eigen pizzeria, of zelfs een professionele kok die zijn culinaire aanbod wil uitbreiden. Met ons uitgebreide programma leren deelnemers niet alleen de ambachtelijke aspecten van het maken van pizza, maar ook de geschiedenis, tradities en culturele betekenis achter deze geliefde Napolitaanse pizza.

Ook leer jij hoe je een managen van het deeg, het ondernemen op de werkvloer en van welke inkoop kanalen jij kan gaan gebruiken voor de verste ingrediënten.

cursus PROFESSIONELE PIZZAIOLO, hoe werkt het?

Tijdens deze vierdaagse pizza cursus leer je werken met vers deeg volgens de authentieke Napolitaanse verhoudingen, zoals vastgesteld door de AVPN-normen. Je krijgt inzicht in de essentie van deegbeheer, inclusief het werken met zowel warm als koel deeg, en ontdekt de soorten toppings en welke menu-opties geschikt zijn voor een restaurant.

Een hoogtepunt van de cursus is een dag meedraaien in onze pizzeria, waar je de praktijk van het pizzabakken in een professionele omgeving kunt ervaren. Gedurende de vier dagen wordt ook aandacht besteed aan ondernemerschap in de horeca, met onderwerpen zoals inkoopkanalen en het waarborgen van productkwaliteit.

Bovendien blijven we beschikbaar om al je vragen te beantwoorden, zowel tijdens als na de cursus, en is het altijd leuk om ook na afloop van de cursus in contact te blijven en mogelijk ondersteuning te bieden.

Wat weet je na cursus PROFESSIONELE PIZZAIOLO bij lazzarella?

 • Het werken met vers deeg met de juiste verhoudingen volgens de AVPN normen
 • Deeg management voor je restaurant
 • Het werken met warm deeg en koel deeg
 • Welke toppings je gebruikt en hoe je een menu opbouwt
 • Het ondernemen in een restaurant
 • Je draait een dag mee in onze pizzeria
 • Welke inkoop kanalen je kan gebruiken en de kwaliteitsnorm van producten

Kosten deelname:

€1500 p.p exclusief btw. voor 4 dagen

 • inclusief:
 • Professionele pizzaiolo
 • Koffie & andere frisdrankjes
 • Anti pasti
 • Pizza natuurlijk!
 • Contact na cursus voor vragen

Beschikbare datums 2024

De dagen voor de cursus professionele pizzaiolo, worden samen overlegd. Neem voor meer informatie contact op.

De cursus kan in onze pizza school maximaal worden gegeven aan 4 personen, zodat wij de kwaliteit van de cursus kunnen waarborgen.

Pizza cursus volgen?

Meld je hier aan!

Wat onze gasten er van vonden

“leuke dag gehad met de pizza cursus”

“De pizza cursus was geweldig! De instructeur was vriendelijk en kon ons alles vertellen over pizza. We leerden alles, van het maken van deeg tot het beleggen van de pizza’s. Het lekkerste deel was het proeven van onze eigen gemaakte pizza. Deze waren heerlijk! Na de cursus merkte ik dat ik echt meer te weten ben gekomen over pizza’s en merk ik dat ik anders naar het vak pizzabakken ben gaan kijken. Ik zal dan ook iedereen die van pizza houdt en hier meer over wil leren deze cursus aan raden.”

Kristel Janssen

“Geweldige Ervaring!”

De pizza cursus was fantastisch! Ik heb deze gedaan samen met mijn vriend en 3 mede cursisten, het was gezellig en we kregen persoonlijke aandacht. Na deze cursus weet ik meer over het vak en kan ik zelfverzekerd pizza’s maken.”

Lisa Tonen

Datum reserveren?

Vul het formulier in en we zullen even contact met je opnemen.

Vermeld er even bij of je voor de workshop of pizza cursus gaat.

Neem Contact Op
Cucina Mobile - De authentieke smaak van Napels

La Dolce Vita

La Dolce Vita, dat is een gevoel van pure verwennerij en genot. Bij Lazzarella weten we hoe belangrijk het is om van het leven te genieten en dat is precies wat we willen delen met onze gasten.

Onze passie voor de Italiaanse keuken en onze zorgvuldig geselecteerde producten uit Napels/Italië zorgen ervoor dat elke hap een ware smaakbeleving is.

Bel ons op 0413 288 647