Pizza cursus

Ben jij een liefhebber van pizza en wil je leren hoe je zelf de lekkerste pizza’s kunt maken? Dan biedt onze pizza cursus een uitstekende kans om dit te leren! De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt een unieke leerervaring voor iedereen die meer wil leren over deze heerlijke Italiaanse lekkernij. We gaan je van begin tot eind meenemen in het bak- en bereidingsproces van de Napolitaanse pizza: hoe maak je de perfecte pizzabodem, welke ingrediënten gebruik je en hoe bak je de pizza? Onze ervaren pizzaiolo’s staan al voor je klaar dus meld je snel aan voor Lazzarella’s pizza cursus!

Inhoudsopgave

  1. 1-daagse en 2-daagse pizza cursus
  2. Voor wie is de pizza cursus?
  3. Hoe ziet de pizza cursus eruit?
  4. Overige informatie
  5. Inschrijfdatums
  6. Kosten
  7. Locatie
Pizza workshop op locatie
Pizza workshop op locatie

1-daagse en 2-daagse pizza cursus

We bieden twee verschillende cursussen aan: een 1- en 2-daagse cursus. De 1-daagse pizza cursus zal van 10:00 tot 15:00 duren en de 2-daagse cursus zal ook, alleen dan twee dagen achter elkaar. Kom je van ver, dan is de pizza cursus van één dag wellicht de beste keuze en voor mensen uit de buurt kan de cursus voor twee dagen ook interessant zijn!

Voor wie is de pizza cursus?

In tegenstelling tot de pizza workshop, is de pizza cursus geschikt voor zowel individuen als koppels die geïnteresseerd zijn in het leren maken van de Napolitaanse pizza. Daarnaast is de pizza workshop ook meer voor een leuke bezigheid, terwijl de pizza cursus echt informatief is.

Of je nu alleen woont en graag je vaardigheden in de pizzawereld wilt verbeteren, of je wilt samen met je partner eens alles leren en weten over de Napolitaanse pizza, de cursus is geschikt voor iedereen!

Hoe ziet de pizza cursus eruit?

Voordat we starten met een kort geschiedenislesje over de Napolitaanse pizza, ontvangen we jullie om 10:00 onder het genot van een heerlijke espresso. Hierna vertellen we je wat over de Napolitaanse pizza en geven we je wat informatie over het deeg: Welke verhoudingen heeft het nodig? Welk bloem gebruik je? Hoe kneed je het deeg? Na deze informatie gaan we beginnen aan het maken van deeg, zowel met de hand als machinaal.

Daarna gaan we aan de slag met de opening van de pizza: het groot maken van het deeg, wat een speciale techniek nodig heeft. De Napolitaanse pizza staat namelijk bekend om haar cornicione (de dikke en luchtige korst) en deze wordt gevormd tijdens het groot maken van het deeg. Dit is stiekem nog best wel lastig!

Nadat iedereen deze techniek onder controle heeft kunnen we de pizza’s gaan beleggen. Hiervoor gebruiken we een aantal klassieke Italiaanse ingrediënten als mozzarella en San Marzano tomaten, maar ook verschillende toppings om de lekkerste pizza’s te maken!

Nu is de pizza klaar en is het tijd voor het afbakken in de oven. Hiervoor gebruiken we een houtgestookte steenoven van het merk Valoriani, welke gestookt wordt tot een temperatuur van wel 450 graden! Door de hoge temperatuur zijn de pizza’s al binnen 2 minuten klaar, dus tijdens het bakken zul je goed op moeten letten. Het bakken vereist best wel wat technieken, dus we zullen veel gaan oefenen.

Nu we alle stappen hebben voltooid blijft er maar een onderdeel over en dat is het proeven! Geniet van je eigen creaties en die van de andere deelnemers !

De cursus is dus enorm informatief, want we geven je niet alleen hele waardevolle informatie, maar je leert ook het complete bereidings- en bakproces. Uiteraard krijg je ook tips over hoe je deeg het beste thuis kunt bewaren, waarom het niet of wel elastisch is en wat je moet doen als het deeg scheurt. Van het groot maken van het deeg tot het bakken in de steenoven: na deze 1-daagse cursus heb jij alles onder controle en bak je de echte Napolitaanse pizza. Gezellig, informeel en leerzaam!

Hoe ziet de 2-daagse cursus eruit?

De 2-daagse cursus is in grote lijnen hetzelfde als de cursus voor 1 dag, alleen wordt er tijdens de 2-daagse cursus nog meer ingegaan op detail. Ook is er meer tijd om te oefenen, waardoor je waarschijnlijk nog beter Napolitaanse pizza’s leert bakken dan bij de 1-daagse cursus.

dag 1

Tijdens dag 1 zullen we wederom iedereen ontvangen met een espresso en gaan we wat vertellen over de geschiedenis van de Napolitaanse pizza, het bloem en het deeg. Hier zullen we wat dieper op ingaan en tijdens de 2-daagse cursus vertellen we je ook wat meer over de rijping en fermentatie van het deeg, net als de mise en place van de Napolitaanse pizza (alle voorbereidingen).

Je gaat dus je eigen deeg maken om de volgende dag te gebruiken en we besteden veel tijd aan het deeg groot maken: het creëren van de cornicione en het maken van een ronde pizza. We gaan dus heel veel oefenen met het pizzadeeg!

Dag 2

Dag 2 van de pizza cursus zal in teken staan van het bakken. We starten dan ook met wat uitleg over de oven en we vertellen o.a. waarom de steenoven zo belangrijk is voor de Napolitaanse pizza.

Vervolgens ga je aan de slag met het deeg groot maken, beleggen en afbakken in de oven, totdat je een perfecte Napolitaanse pizza hebt.

Ook vertellen we je wat over de verschillende toppingen, de pizzascheppen en de bak- en draaitechnieken.

We leren je de verschillende technieken en beginnen met het bakken van één pizza, maar leren je ook het bakken van meerdere pizza’s tegelijkertijd. Tenslotte is het tijd om te proeven en vragen te stellen!

Pizza steenoven huren teamuitje
pizza cursus

Overige informatie

Het deeg dat je zelf gedraaid hebt tijdens de pizza cursus krijg je mee naar huis, zodat je thuis nog even verder kan oefenen en kan smullen van je eigen creatie. We geven je tips over hoe je er thuis het beste mee om moet gaan, dus dat komt helemaal goed!

De pizza cursus wordt in groepen van ongeveer 12 personen gegeven en wij zorgen voor drank, koffie, etc. Je zult dus niks tekort komen!

Inschrijfdatums

Pinksteren: zondag 28 en maandag 29 mei.

Kosten

De kosten voor de 1-daagse cursus bedragen € 219 p.p. en die van de 2-daagse cursus bedragen € 399 p.p.

Locatie

In onze pizzeria in Erp!

Inschrijven

Wil je graag meedoen met de pizza cursus? Bel ons op 0413 – 288 647 en schrijf je in!

Cucina Mobile - De authentieke smaak van Napels

La Dolce Vita

La Dolce Vita, dat is een gevoel van pure verwennerij en genot. Bij Lazzarella weten we hoe belangrijk het is om van het leven te genieten en dat is precies wat we willen delen met onze gasten.

Onze passie voor de Italiaanse keuken en onze zorgvuldig geselecteerde producten uit Napels/Italië zorgen ervoor dat elke hap een ware smaakbeleving is.

Bel ons op 0413 288 647