Wat is een AVPN pizza?

Ben je ooit naar een Italiaans restaurant gegaan en heb je je afgevraagd wat het geheim is achter die heerlijk smaakvolle, luchtige korst van de pizza? Of heb je misschien gehoord van AVPN-pizza en vraag je je af wat dit precies inhoudt? In deze blog gaan we dieper in op de wereld van AVPN-pizza en verkennen we waarom het zo’n belangrijk symbool is van traditioneel Italiaans culinair vakmanschap.

pizza foodtruck op locatie lazzarella

Wat is AVPN Pizza?

AVPN staat voor Associazione Verace Pizza Napoletana, oftewel de Vereniging van de Echte Napolitaanse Pizza. Deze vereniging, gevestigd in het Italiaanse Napels, is gewijd aan het beschermen, promoten en behouden van de authentieke Napolitaanse pizzatraditie. AVPN stelt strikte richtlijnen en regels vast voor het maken van Napolitaanse pizza’s, inclusief de ingrediënten, deegbereiding, bakmethode en zelfs de oventemperatuur.

Waarom is het keurmerk voor Lazzarella van belang?

Het werken aan het keurmerk is voor Lazzarella van cruciaal belang vanwege onze inzet aan het leveren van een authentieke Napolitaanse pizza-ervaring aan onze klanten. Als een gevestigde pizzeria willen we niet alleen de traditie van Napolitaanse pizza in stand houden, maar ook onze klanten de garantie bieden dat ze genieten van een pizza die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Door het AVPN-keurmerk te hanteren, laten we zien dat we voldoen aan de strenge richtlijnen en regels voor het maken van Napolitaanse pizza’s. Dit omvat niet alleen het gebruik van de juiste ingrediënten en deegbereidingsmethoden, maar ook het respecteren van de traditionele bakmethoden en oventemperaturen. Hierdoor kunnen onze klanten erop vertrouwen dat ze een authentieke Napolitaanse pizza van de hoogste kwaliteit krijgen wanneer ze bij Lazzarella een catering boeken of pizza bestellen.

Bovendien helpt het behalen van het AVPN-keurmerk ons om ons te onderscheiden van andere pizzeria’s en om een ​​sterke reputatie op te bouwen als een betrouwbare en authentieke bron voor Napolitaanse pizza. Dit is belangrijk voor Lazzarella in een concurrerende markt waar klanten op zoek zijn naar echte en traditionele culinaire ervaringen. Kortom, het behalen van het AVPN-keurmerk is een uitdrukking van onze inzet aan kwaliteit, traditie en klanttevredenheid bij Lazzarella.

Pizza workshop op locatie
AVPN Pizza

Wat maakt AVPN Pizza zo speciaal?

Het geheim van AVPN-pizza ligt in zijn eenvoud en respect voor traditie. Elke stap in het proces, van de keuze van ingrediënten tot het bakken van de pizza, is doordrenkt met eeuwenoude tradities die teruggaan tot de straten van Napels, waar de pizza zijn oorsprong vond.

De aspecten die een AVPN-pizza zo bijzonder maken zijn hieronder op een rijtje gezet:

Kwaliteit van ingrediënten:
AVPN-pizza vereist het gebruik van hoogwaardige ingrediënten van de beste kwaliteit. Denk hierbij aan San Marzano-tomaten, verse mozzarella di bufala, extra vierge olijfolie en verse kruiden zoals basilicum. Deze ingrediënten dragen bij aan de kenmerkende smaak en textuur van de pizza.

Deegbereiding:
Het deeg van de pizza wordt met zorg en precisie bereid volgens traditionele methoden. Het gebruik van specifieke soorten bloem, water, zout en gist resulteert in een luchtige, elastische korst met een heerlijke smaak. Sinds kort maakt Lazzarella ook gebruik van een natuurlijk rijs proces voor hun deeg, namelijk zuurdesem. Wat zuurdesem zo speciaal maakt lees je in onze blog over zuurdesem.

Handgemaakt en met liefde:
AVPN-pizza wordt met de hand gemaakt door bekwame pizzaioli (pizzabakkers) die de kunst van het pizzabakken tot in de puntjes beheersen. Elke stap, van het kneden van het deeg tot het uitrollen en beleggen van de pizza, wordt met liefde en aandacht uitgevoerd.

Traditionele bakmethode:
AVPN-pizza wordt gebakken in een houtgestookte steenoven bij zeer hoge temperaturen. Dit zorgt voor een snelle en gelijkmatige bak, waardoor de korst knapperig wordt aan de buitenkant en zacht en luchtig van binnen.

Hoe wordt AVPN Pizza gecertificeerd?

Om te worden erkend als een authentieke AVPN-pizzeria, moeten restaurants voldoen aan strenge normen en richtlijnen. Een vertegenwoordiger van de Associazione Verace Pizza Napoletana kan de pizzeria bezoeken om te controleren of alles volgens de regels gebeurt. Als de pizzeria aan alle criteria voldoet, wordt deze gecertificeerd en mag hij het beroemde AVPN-logo dragen, wat een garantie is voor kwaliteit en authenticiteit

certificering Napolitaanse pizzacatering

Waarom moet je deze pizza proberen?

Een AVPN-pizza is meer dan alleen een maaltijd, het is een culturele ervaring. Het is een eerbetoon aan eeuwenoude tradities en vakmanschap. Elke hap van een pizza brengt je naar de straten van Napels, waar de pizza zijn oorsprong vindt. Het is een smaakvolle ervaring naar het hart van de Italiaanse keuken.

Als je meer wilt weten over de ingrediënten en bereidingswijze van AVPN-pizza’s, nodigen we je graag uit om deel te nemen aan onze pizza workshops of cursussen. Tijdens deze sessies delen we graag onze passie en kennis over de traditionele Napolitaanse pizzamethoden.

Je leert niet alleen over de specifieke ingrediënten die worden gebruikt, maar ook over de kunst van het kneden van het deeg, het vormen van de perfecte pizzabodem en het bakken van de pizza in een authentieke hout gestookte oven. Onze workshops bieden een unieke kans om hands-on ervaring op te doen en de geheimen achter de heerlijke smaak van een echte Napolitaanse pizza te ontdekken.

Klik hier voor meer informatie,

Ciao!

Bekijk hier onze andere blogs

Lees meer!

Cucina Mobile - De authentieke smaak van Napels

La Dolce Vita

La Dolce Vita, dat is een gevoel van pure verwennerij en genot. Bij Lazzarella weten we hoe belangrijk het is om van het leven te genieten en dat is precies wat we willen delen met onze gasten.

Onze passie voor de Italiaanse keuken en onze zorgvuldig geselecteerde producten uit Napels/Italië zorgen ervoor dat elke hap een ware smaakbeleving is.

Bel ons op 0413 288 647